Rien Visscher

Voorzitter

Maak kennis met Rien Visscher.

Waarom voorzitter van GroenLinks?

Ik ben een Weesper, weliswaar pas sinds 1992, maar toch een Weesper. Mijn broer vertelde mij in 1991 dat er huizen in het centrum van Weesp werden opgeknapt met financiële medewerking van de gemeente. Weesp trok mij al langer, er woonde familie van mij. Die redenen hebben ervoor gezorgd dat wij in Weesp kwamen wonen. Nog steeds vind ik het geweldig dat de gemeente Weesp aan stadsherstel deed, dat gaf ons de kans hier te komen wonen.

Om kennis te maken met de mede Weespers werden we lid van de Creatieve Groep op Fort Ossenmarkt. Via de mensen daar werd ik gevraagd bestuurslid te worden van de Stichting Opbouwwerk Weesp. Vanuit deze stichting werd het jongerenwerk, het ouderenwerk en het buurtbelang geregeld. Ook had de stichting te maken met het stadsherstel en op deze manier kon ik iets terugdoen voor Weesp. Veel later is deze stichting opgegaan in Versa.

Inmiddels (1999) werkte ik in Weesp op het Casparus College en dat doe ik nog steeds met veel plezier als docent Maatschappijleer. Na een bezoek aan een ledenvergadering van GroenLinks werd mij gevraagd kandidaat raadslid te worden voor GroenLinks Weesp. GroenLinks lid was ik allang en na de fusie met Versa had ik wat meer tijd. Zes jaar heb ik in de raad gezeten voor de GroenLinks, veel geleerd en het altijd erg leuk gevonden de GroenLinks idealen om te zetten in Weesper idealen.

Nu al enkele jaren voorzitter van GroenLinks Weesp e.o., nog steeds met veel plezier in Weesp en als ik iets voor Weesp kan betekenen dan doe ik dat graag als GroenLinkser!

Contact gegevens:

Aetsveldselaan 323
1381 BV Weesp
Tel.: 06 40 70 81 09