Jan van der Does

Fractievoorzitter en Raadslid

Maak kennis met Jan

Vanuit Rotterdam vertrokken, kwamen mijn vriend en ik in 1999 in Weesp terecht. We kozen voor Weesp omdat het centraal ligt, met redelijk betaalbare woningen en goed openbaar treinvervoer. Na jaren in Utrecht, Groningen, Amsterdam en Rotterdam te hebben gewoond, was Weesp voor mij een ontdekking. Niet te klein, met alle voorzieningen, een mooie binnenstad, leuke winkels en vooral veel actieve verenigingen. Liggend in de polder aan de Vecht als een zelfstandige stad, niet volgebouwd en opgeslokt door andere steden lag Weesp op mij te wachten.

Na mijn studie bedrijfseconomie in Groningen heb ik elf jaar als financieel controller gewerkt bij de Automatisering Sociale Zekerheid van het Gak en daarna drie jaar als divisiecontroller bij het Leids Universitair Medisch Centrum. In 2007 ben ik na vier jaar studie aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, als humanistisch geestelijk verzorger in de gevangenis van Lelystad gaan werken. Daar werk ik nog steeds met grote voldoening.

In Weesp ben ik actief geworden bij de roeivereniging als roeier en instructeur en heb een paar jaar in het bestuur gezeten. Op het korenfestival ontdekte ik het Kroonkoor en zing als tenor sinds 2008 met veel plezier mee. Een paar jaar geleden ben ik ook lid geworden van GroenLinks en zet me al weer vier jaar in voor de afdeling Weesp en omstreken als penningmeester en vervangend secretaris van het bestuur.

GroenLinks Weesp viel mij op door het kritisch volgen van het college van Burgemeesters en Wethouders. Een belangrijk wapenfeit was voor mij dat zij het voor elkaar kregen dat de Groene Punt behouden bleef. Als lid en bestuurder van GroenLinks Weesp en omgeving vind ik het belangrijk dat er zorg is voor het groen in Weesp en de natuur rondom Weesp, dat er betaalbare woningen beschikbaar zijn voor alle Weespers en hun kinderen en dat er zorg is voor de mensen die het anders niet redden. Daarnaast mag Weesp geen slaapstad worden: goede winkels, uitgaansgelegenheden en een bloeiend verenigingsleven blijven belangrijk. Tenslotte vind ik dat we Weesp als creatieve en toeristische stad moeten blijven promoten. Daarvoor wil ik mij blijvend inzetten door mijn bijdrage te leveren aan GroenLinks Weesp.

De menselijke maat, aandacht voor de medemens en hart voor de natuur, dat vind ik belangrijk voor Weesp, onze parel aan de Vecht!

 

Jan verricht de functies:
* raadslid
* lid commissie "Algemene Zaken en Middelen"

Contact gegevens:

Tel: 06 29 35 14 44