Herman Tuning

Wethouder

Maak kennis met Herman Tuning, wethouder

Ik ben Herman Tuning en woon in Hoofddorp (Haarlemmermeer), ben gehuwd en heb een dochter van 20 en een zoon van 17 jaar.

In 1998 ben ik politiek actief geworden voor GroenLinks, eerst als fractie assistent en vanaf 1999 als raadslid. In 2002 mocht GroenLinks deelnemen aan het college, en hoewel ik mij niet had opgegeven als kandidaat wethouder, werd ik toen de onderhandelingen nagenoeg waren afgerond door de fractie gevraagd om wethouder te worden. Ik had 2 hele dagen om daar over na te denken, want het college moest snel gepresenteerd worden. Ik was er voor mijzelf binnen het uur uit, maar heb toch wat tijd genomen om het met het thuis front te bespreken. De kogel ging snel door de kerk en dus  ben ik 2002 begonnen als wethouder.

Dit heb ik mogen doen tot 2010. Ik heb in deze tijd heel veel meegemaakt, hard gewerkt en veel bereikt. Het was voor mij het mooiste wat ik in mijn arbeidzame leven had meegemaakt.

Ik wilde weer heel graag terug in het openbaar bestuur als dagelijks bestuurder. Toen ik door GroenLinks Weesp werd benaderd om hierover te komen praten, werd ik direct heel enthousiast. Zeker nadat ik met mijn vrouw Weesp uitgebreid had bezocht om zoveel mogelijk een beeld en een gevoel bij Weesp te krijgen.

Ik was dan ook heel gelukkig toen het heel erg klikte en ik uiteindelijk werd voorgedragen om wethouder in Weesp te worden namens GroenLinks.

 

Waar ik altijd hard voor strijd is om mensen die het heel moeilijk hebben om wat voor reden ook, altijd te blijven helpen, in welke vorm dan ook. Niemand mag buiten de boot vallen.

Als wethouder werk ik graag samen met de inwoners en ondernemers. Ik zal altijd in gesprek met de mensen gaan, enerzijds om uit te leggen wat ik doe en wil bereiken, anderzijds om te leren van de mensen en hun inbreng te gebruiken.

Ik verheug mij heel erg op een prettige samenwerking in Weesp.