Carin Ogier

Raadslid

Maak kennis met Carin.

Sinds 2010 woon ik met mijn gezin in Weesp. Oorspronkelijk kom ik uit Tiel, maar daarna heb ik in Groningen en Amsterdam gewoond. Ik heb sociale geografie gestudeerd en ik werk als programmamanager bij de gemeente Almere. Daar houd ik mij bezig met de verdere groei en ontwikkeling van de stad vooral op het gebied van onderwijs, cultuur en recreatie.

Weesp vind ik een bijzonder mooi stadje en biedt een hele fijne omgeving om te wonen en om mijn kinderen in te laten opgroeien. Aan de Vecht, met Amsterdam om de hoek, mooie natuur in de directe omgeving, met dorpse gezelligheid en stadse pracht.
Met de steeds verder toenemende druk op de Randstad vind ik het voor Weesp van belang om de kwaliteiten van de stad te behouden en de woningen voor alle groepen betaalbaar te houden. Weesp mag wat mij betreft een beetje die onontdekte parel blijven, waar nieuwkomers steeds weer door verrast worden.

Voor GroenLinks ben ik actief omdat bij deze partij duurzaamheid en gelijke kansen voor iedereen centraal staan. De kanteling die zich langzaamaan voltrekt naar vergroening om de aarde nu en in de toekomst leefbaar te houden en de manier waarop wij met elkaar samenleven, met oplopende spanningen in de wereld tussen groepen, zijn voor mij de belangrijkste onderwerpen van deze tijd.  Hoe kunnen we de vergroening versnellen en de spanningen verminderen? Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren. Een betere wereld begint bij jezelf en voor mij begint dat in Weesp!

Een groen en sociaal Weesp voor iedereen!

Carin verricht de functie:
* lid commissie "Stadsontwikkeling en Beheer"